Portugal POR

Volgende wedstrijd


Team // Portugal

Als zestiende en laatste land heeft Portugal zich geplaatst voor WEURO 2017. In een play-off ontmoeting met Roemenië waren de Portugese vrouwen over twee wedstrijden de meest gelukkige. Beide wedstrijden eindigde in een gelijkspel (0-0 in Portugal en 1-1 in Roemenië), maar het uit-resultaat volstond voor een uniek moment in Portugese geschiedenis: voor het eerst plaatste het vrouwenelftal zich voor een EK-eindronde.

Overall topscoorster: Edite Fernandes

De topscoorster aller tijden van Portugal is Edite Fernandes. De spits maakte 39 goals voor haar land in 132 interlands. Haar debuut was in 1997 tegen België. In de kwalificatiereeks voor WEURO 2017 maakte Fernandes vier doelpunten en werd daarmee tweede in de topscorerslijst van Portugal. Voor die vier doelpunten had Fernandes maar 139 minuten (!) nodig.

Meeste interlands: Carla Couto

Carla Couto is de speelster met de meeste interlands voor Portugal achter haar naam. De aanvalster kwam 145 keer in actie voor haar land. Dat deed ze in de periode 1993 – 2012. In die periode was Couto goed voor 29 doelpunten.

Portugal

Voor meer informatie over het Portugese team klik hier .

De coach: Francisco Neto

De coach: Francisco Neto

De bondscoach van de Portugese vrouwenploeg is Francisco Neto. Dit team heeft hij sinds 2014 onder zijn hoede. Met zijn 35 jaar is hij één van de jongste trainers die actief is op WEURO 2017. Voor Portugal was hij een jaar hoofdtrainer van het Indiase Goa.