Italië ITA

Volgende wedstrijd


Team // Italië

De Italiaanse vrouwen plaatsten zich in de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK. De ploeg ging als beste nummer twee door in een poule die werd gewonnen door Zwitserland. Drie prijzen werden er in de geschiedenis gepakt; twee keer zilver en één keer brons. Allen veroverd op een EK. Op het laatste EK haalde Italië de kwartfinales, waarin de latere kampioen Duitsland met 2-1 te sterk was.

Overall topscoorster: Patrizia Panico en Elisabetta Vignotto 

Patrizia Panico en Elisabetta Vignotto zijn samen de topscoorsters aller tijden voor Italië. Panico is ondanks haar 41 jaar nog steeds actief in de Serie A voor Verona. Ze scoorde voor de nationale ploeg 107 doelpunten in 196 wedstrijden. Vignotto had voor datzelfde aantal doelpunten beduidend minder wedstrijden nodig (109). Zij deed dat van 1970-1989.

Meeste interlands: Patrizia Panico

Naast all-time topscoorster is Patrizia Panico ook de vrouw met de meeste interlands achter haar naam. Met 196 wedstrijden is zij de lijstaanvoerder.

Italie

Voor meer informatie over het Italiaanse team klik hier .

De coach: Antonio Cabrini

Voormalig voetballer Antonio Cabrini is de huidige hoofdtrainer van de Italiaanse vrouwenploeg. Hij speelde 14 seizoenen voor Juventus en kwam 73 keer in actie voor de nationale ploeg van Italië, waarmee hij in 1982 wereldkampioen werd. Sinds mei 2012 is Cabrini de bondscoach van Italië.