Frankrijk FRA

Volgende wedstrijd


Team // Frankrijk

L’Equipe de France Féminine wist zich na zes opeenvolgende winstpartijen te plaatsen voor WEURO 2017. Frankrijk staat 3e op de FIFA wereldranglijst en dit is de zesde keer dat de Fransen deelnemen aan een EK. In 1997 was het Franse team voor het eerst actief op het Europese eindtoernooi. Tijdens de vorige twee edities dat Frankrijk deelnemer was, haalde het team de kwartfinale.

Overall topscoorster: Marinette Pichon

Marinette Pichon is met 81 doelpunten de overall topscoorster van de Franse ploeg. Haar laatste wedstrijd speelde zij in 2006 voor de nationale ploeg.

Meeste interlands: Sandrine Soubeyrand

Met 198 wedstrijden speelde Sandrine Soubeyrand de meeste interlands voor de nationale ploeg. In 2013 speelde zij haar laatste wedstrijd voor les Bleus. Momenteel traint ze het Franse vrouwenteam onder 17 jaar.

Frankrijk

Voor meer informatie over het Franse team klik hier .

De coach: Olivier Echouafni

Olivier Echouafni is sinds 9 september 2016 de nieuwe coach bij Les Blues. Hij volgt daarmee de vorige bondscoach Philippe Bergeroo op. Bergeroo stond sinds 2013 aan het roer bij het Franse vrouwenelftal. Voor Echouafni zal het EK zijn eerste grote eindronde zijn als hoofdtrainer.