WEURO TRAPT FEESTELIJK AF

16.07.2017

UEFA WEURO 2017 beleefde zondag een geweldige opening van het toernooi. Fans van het vrouwenvoetbal verzamelden zich al vroeg op de dag in de fanzone in de binnenstad van speelstad Utrecht. In het ‘meetingpoint voor Leeuwinnenfans’ was het een echt feest. Het publiek ging los op muziek van Wolter Kroes en het Feestteam. Op het centrale plein was het mogelijk om kennis te maken met sport, bewegen en vrouwenvoetbal. Zoals met paaltjesvoetbal voor de jeugd of op de foto gaan met oranjekleding aan. Precies zoals initiatiefnemer Foeke Booy het heeft bedoeld: “We willen hier het vrouwenvoetbal onder de aandacht brengen. Op een plek waar het ook gewoon gezellig is met allerlei sport en spel elementen. We verwachten hier zo’n 5000 mensen op alle dagen dat er WEURO voetbal is in Utrecht.”

Even verderop maakte de 6-jarige Oranjefan Lars uit het Noordhollandse Anna Paulowna heel veel plezier op het plein met een potje paaltjesvoetbal. We winnen zeker, vertelde hij: “Ik vind voetbal heel erg leuk. Vooral om te spelen in de buitenlucht.” Tickets van de WEURO openingswedstrijd als cadeau. Iris (12) uit Tienhoven gaf het aan haar twee vriendinnen Daantje en Fleur uit dezelfde plaats. Op het plein genoten ze van de muziek en alles wat vrolijk maakt. Iris: “Ik ben heel enthousiast voor het vrouwenvoetbal. We spelen zelf gemengd voetbal in Tienhoven bij CSV Viod. We gaan genieten vanavond. Blij dat we erbij zijn.”

 

Duizenden Oranjefans in stoet naar het stadion

Een enorme bonte stoet met duizenden mensen liep vanaf 15.00 uur vanaf de Fanzone door het centrum van Utrecht naar stadion Galgenwaard. Hier was de aftrap voor de openingswedstijd van WEURO 2017.Gehuld in oranjekleding en gewapend met oranjevlaggen ging de stoet in drie kilometer in ruim een uur naar het stadion. Het wachtte de marsroute fans een onthaal van andere oranjesupporters die zich al bij het stadion ophielden.

Een geweldig feest in een uitverkocht stadion. Een unicum in het vrouwenvoetbal.