Voorbeschouwing Italië - Rusland

17.07.2017

Rusland en Italië zitten samen met Duitsland en Zweden in poule B. Een hele zware poule beseft ook Elena Femina, de bondscoach van de Russinnen. Ze geeft aan dat elke wedstrijd belangrijk zal worden. 

Rusland doet mee om te winnen 

Toen er werd gevraagd wat het Russische team als doel heeft in de wedstrijd tegen Italië, was uiteraard ‘winnen’ het antwoord. En hoe? Ook daar had de Russische bondscoach nog een mooi Cruijffiaans antwoord op: ‘Door één doelpunt meer te scoren dan de tegenstander’. Aan het eind van de persconferentie ontving een Russische journalist het eerste exemplaar van een tijdschrift over het Russische dameselftal met alle informatie en handtekeningen van de speelsters. In het midden van dit tijdschrift zat ook nog een mooie poster voor boven zijn bed. 

Lovende woorden aan de kant van Italië 

Het Italiaanse team liet de pers even op zich wachten. Nadat ze ‘fabulously late’ de persruimte binnen stapten kon er bij bondscoach Antonio Cabrini nog een groet ‘Morning’ met een lachje van af. Aanvoerster Melania Gabbiadini en bondscoach Cabrini, die 73 interlands voor Italië heeft gespeeld en het Wereldkampioenschap in 1982 heeft gewonnen, spraken tijdens de persconferentie lovende woorden over elkaar. Gabbiadini gaf aan dat hij met zijn jarenlange ervaring en positieve instelling veel heeft bijgedragen aan het Italiaanse vrouwenelftal. Cabrini gaf op zijn beurt aan dat Gabbiadini als een van de grootste speelsters van de afgelopen tien jaar heel veel ervaring in het team brengt. Daarbij voegde hij er aan toe dat hij hoopt dat ze niet snel met pensioen zal gaan en nog een tijd haar waarde voor het elftal kan tonen. We zijn benieuwd hoe we haar ervaring gaan terug zien in de wedstrijd tegen Rusland. 

De wedstrijd 

De laatste drie officiële EK en EK-kwalificatiewedstrijden waarbij de twee ploegen tegenover elkaar stonden, kwam Italië met een 2-0 overwinning uit de strijd. Gaan ze deze overwinningsreeks op Rusland vandaag voortzetten? Of zijn de Russinnen toch te sterk in het Kasteel? Vanavond staan de Italiaanse en Russische vrouwen om 18:00 aan de aftrap van hun EK-duel in Rotterdam. Wil jij de wedstrijd van dichtbij mee maken en de sfeer proeven in het mooie Sparta-stadion? Dat kan! Er zijn nog kaarten beschikbaar. Je kunt ze hier bestellen!