Voorbeschouwing finale Nederland - Denemarken

05.08.2017

In een uitverkocht FC Twente Stadion wordt vandaag de finale van WEURO2017 gespeeld. In Enschede barst om 17.00 uur de strijd los tussen Nederland en Denemarken. In de groepsfase stond dit affiche ook al op het programma, toen won Nederland met 1-0. Maar de finale is een wedstrijd op zich.

Nederland goed voorbereid
Volgens bondscoach Sarina Wiegman is Nederland goed voorbereid. We benaderen iedere wedstrijd hetzelfde, dus de finale ook. Op de vraag wie de beste speelster van het Deense team is antwoordt de coach dat de ploeg een hele sterke aanvalslinie heeft. Sarina: “als er echt iemand genoemd moet worden dan denk ik dat Harder van absolute wereldklasse is.”

Ook kijkt de coach vol verwachting uit naar de ambiance in het stadion. “Het is fantastisch dat er 30.000 fans in het stadion zitten. Het geeft een enorme boost, het geeft geen extra druk maar het is juist een stimulans om aan iedereen te laten zien wie we zijn en wat we willen.”

Vivianne Miedema roemt de sterke verdediging van Denemarken. “Ze hebben nog maar twee goals tegen gekregen, dat laat zien dat ze een goede ploeg zijn. Ik denk ook dat beide ploegen, zowel Denemarken als Nederland, in het toernooi zijn gegroeid. We zijn op onze hoede en zullen nog scherper moeten beginnen als in de halve finale tegen Engeland. We weten na donderdag hoe het is om hier in Enschede te spelen in een vol stadion, Denemarken weet dat nog niet, maar dat zal slechts een klein voordeel zijn. Het blijft een finale maar wij kunnen niet wachten het veld op te gaan.“

Denemarken mentaal sterk
De Deense bondscoach Nils Nielsen kijkt vol verwachting vooruit naar de wedstrijd. “Het is fantastisch hier te zijn, voorafgaand aan de finale. Ik denk dat Nederland het best spelende team is tijdens dit toernooi. Daar staat tegenover dat wij mentaal het sterkste team van het toernooi zijn. We hebben een aantal tegenslagen gehad met blessures maar we hebben laten zien daarmee om te kunnen gaan. Het is niet te voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen. Ik ben tevreden als de speelsters alles geven wat ze hebben. Ik hoop dat het een mooie finale wordt.”

Op de vraag hoe Denemarken omgaat met de korte rustperiode tussen de wedstrijden kan middenvelder Sanne Troelsgaard kort antwoorden. “We hebben vrijdag gebruikt om te herstellen. We weten dat we nog maar één wedstrijd hoeven te spelen en we zullen daarin alles geven.“

Pernille Harder noemt het verschrikkelijk dat middenvelder Line Jensen er niet bij kan vanwege een zware blessure. “Ze is nog steeds bij het team en is voor de tactiek nog steeds van waarde.  Natuurlijk spelen we de finale ook voor haar.”

 De voorbeschouwing op de wedstrijd is vanaf 16.15 uur te zien op NPO1, aansluitend is om 17.00 uur de wedstrijd te zien.