Voorbeschouwing: Duitsland - Zweden

17.07.2017

Breda is er klaar voor!  

Het Rat Verlegh stadion is vanavond het decor voor Duitsland - Zweden, een herhaling van de Olympische finale. De laatste officiële overwinning van Zweden op Duitsland is al 22 jaar geleden, maar vanavond kunnen de rollen zomaar omgedraaid zijn. Het is de eerste wedstrijd in poule B, waarin ook Italië en Rusland uitkomen 

Zevende titel op rij? 

Regerend Europees kampioen Duitsland is gemotiveerd om opnieuw de Europese titel te veroveren. Ondanks dat er een hoop nieuwe spelers in de selectie zitten heeft coach Steffi Jones er vertrouwen in. ‘We hebben goed getraind, we zijn gemotiveerd en geloven dat we dit toernooi opnieuw kunnen winnen’. Naast de nieuwe speelsters zal er ook aanvallender gespeeld worden. Aanvalster Anja Mittag verheugd zich op de wedstrijd: ‘Ik hou van voetbal en wil offensief spelen’. Mittag komt uit voor het Zweedse Rosengård en kent veel van haar tegenstanders, iets wat de wedstrijd van vanavond extra bijzonder maakt.  

Ontspannen Zweden wilt revanche 

Zweden komt met een 23-koppige selectie naar Nederland waarvan het grootste gedeelte zeer ervaren is. Het team heeft zich de afgelopen periode ontwikkeld en wilt graag de volgende stap zetten. Een goed resultaat tegen Duitsland zou de bekroning zijn op het werk.   Bondscoach Pia Sundhage is meer relaxed om in de groepsfase tegen Duitsland te spelen en het zou de perfect start zijn als we kunnen winnen van Duitsland.  Middenvelder Caroline Seger heeft er vertrouwen in. De sfeer zit goed in het team. ‘We zijn relaxed, het is ook belangrijk om te ontspannen tijdens een groot toernooi’. Zweden en Duitsland trappen om 20:45 af, kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop voor 10 euro. Scoor hier je tickets!