Voorbeschouwing: Denemarken - België

16.07.2017

Vanavond om 20:45 uur zal ook in Doetinchem het voetbalfeest losbarsten. De Vijverberg is het strijdtoneel van Denemarken – België, die met elkaar strijden om drie zeer kostbare punten in Poule A, waarin Nederland en Noorwegen eerder die dag om 18:00 uur in Utrecht zullen aftrappen. 

Na aankomst van de Deense ploeg in Doetinchem toonden zij direct hun medeleven met heel Nederland omtrent de situatie van Ajax-speler Abdelhak Nouri. Een klap die overal hard is aangekomen, zo ook in het Deense kamp. 

Beide teams kunnen niet wachten 

Zowel Denemarken als België staan te popelen om te beginnen aan het toernooi in Nederland. De ploegen hebben er een lange voorbereiding op zitten, waarna het vandaag echt gaat beginnen. 

De Deense coach Nils Nielsen liet weten ontzettend veel zin te hebben in het toernooi, vooral na het zien van de uitstekende condities van het veld en het mooie stadion. De gehele Deense ploeg kijkt er erg naar uit, zo liet ook Nielsen blijken: “Helaas kan ik maar elf spelers opstellen, want iedereen is er meer dan klaar voor.” 

Primeur voor de Belgen 

België heeft een historische mijlpaal bereikt door zich voor het eerst te kwalificeren voor het EK. Alles is nieuw voor de Belgische dames, zo ook het geven van een persconferentie. Als antwoord op de vraag over de doelstelling van de Belgen, geeft coach Serneels aan zeer trots te zijn over de manier waarop zij in België het voetbal voor vrouwen op de kaart hebben gezet. Nu wil het team tonen hoe goed zij zijn aan de Belgische fans in het stadion, en aan alle Belgische TV-kijkers. 

De strijdplannen liggen klaar 

Beide teams hebben elkaar goed bestudeerd, en zijn zeer aan elkaar gewaagd. De coaches hebben hun strijdplannen klaar, maar geven nog niets prijs. De Belgische routinier Aline Zeler die vandaag haar 95e interland gaat spelen, vertelde de aanwezige media: “Wij weten wat we moeten doen, en we hebben een goede mix van jong en oud. Dat maakt ons sterk en weerbaar” Zeler is vol vertrouwen dat zij de Deense sterspeelsters kunnen afstoppen. Ook de Deense speelsters zijn zich ervan bewust dat het allemaal aankomt op de wedstrijd van vanavond. 

Zeer spannende poule 

De coaches van beide teams zijn het erover eens dat dit één van de spannendste poules is op dit EK. “Alle teams liggen dicht bij elkaar, en iedereen kan van elkaar winnen”, sprak de coach van de Belgen Ives Serneels. De Deense ploegbaas Nielsen gaf eerder aan dat hij Nederland niet als favoriet zag in Poule A, waarna hij vriendelijk zijn excuses aanbood aan de aanwezige Nederlanders.  

Vanavond om 20:45 uur trappen de aan elkaar gewaagde teams af in Doetinchem, met drie kostbare punten in poule A als inzet. De openingswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen zal starten om 18:00 uur en zal live worden uitgezonden op de fanzone in Doetinchem.