Utrecht loopt warm voor het EK vrouwen

16.05.2017

Speelstad Utrecht laat reizigers en bezoekers van Station Utrecht Centraal letterlijk warmlopen voor het EK voetbal voor vrouwen. In plaats van de roltrap te nemen worden, precies twee maanden voor de aftrap van het toernooi, reizigers vanaf nu uitgedaagd een speciale oranje traploper te betreden.

Aftrap
De Oranje Loper is vandaag officieel geopend door toernooidirecteur Bert van Oostveen, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en wethouder Paulus Jansen. ‘Het EK voetbal voor vrouwen wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap tot nu toe, zegt Bert van Oostveen, toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017. ‘Er komen nu al meer dan 16.000 toeschouwers naar de openingswedstrijd op 16 juli in Utrecht, een record aantal voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Hoe mooi zou het zijn als alle reizigers zich daarbij aansluiten en letterlijk warmlopen voor het EK’.  

Loop warm voor #OnsEK
De OranjeLeeuwinnen spelen ter voorbereiding op #OnsEK in juni twee oefeninterlands. De EK-stadions in Breda en Deventer zijn het decor van deze oefenduels. Op vrijdag 9 juni trappen om 18.30 uur de OranjeLeeuwinnen af tegen WK-finalist Japan in het Rat Verlegh stadion te Breda. Vier dagen later, op dinsdag 13 juni, spelen de OranjeLeeuwinnen tegen EK-debutant Oostenrijk. De aftrap in stadion De Adelaarshorst te Deventer is om 20.45 uur. ‘Een uitgelezen mogelijkheid om de OranjeLeeuwinnen een maand voor het EK in actie te zien. Het enthousiasme voor vrouwenvoetbal groeit enorm, dat merkte ik ook weer aan de reacties vandaag. Dit EK gaat ongetwijfeld opnieuw voor een enorme boost zorgen’, besluit Minke Booij, manager vrouwenvoetbal.

De Oranje Loper is een initiatief van de Gemeente Utrecht, KNVB en Women’s EURO 2017.