Road to the final: Nederland

05.08.2017

Nederland heeft geschiedenis geschreven: Voor het eerst ooit heeft het team zich geplaatst voor de finale van een eindtoernooi. Nederland is ook het enige team dat zich ongeslagen wist te plaatsen voor de finale.

De tegenstander in de finale is Denemarken, een tegenstander die ze 17 dagen geleden al tegen kwamen in Rotterdam. In de groepsfase eindigde het duel tussen Nederland en Denemarken in een 1-0 overwinning voor Nederland. Sherida Spitse maakte het enige doelpunt namens Nederland uit een strafschop.

Daarvoor had Nederland tijdens de openingswedstrijd Noorwegen verslagen met 1-0. In de laatste groepswedstrijd stuurde de OranjeLeeuwinnen de Belgian Red Flames naar huis met 2-1 en gingen als groepshoofd (groep A) door naar kwartfinale. 

In Doetinchem stond Nederland tegenover Olympisch finalist Zweden, dat als tweede was geëindigd in poule B. Zweden werd met 2-0 verslagen door doelpunten van Lieke Martens en Vivianne Miedema. Door deze overwinning stonden ze, net als in 2009, in de halve finale tegen Engeland. Met een 3-0 overwinning werd het sprookje van Nederland werkelijkheid en behaalde zij in eigen land de finale. 

Op 6 augustus om 17:00 wordt de finale van het EK gespeeld in het FC Twente Stadion in Enschede. De wedstrijd was ruim een week voor de finale al uitverkocht.