Meet the cities: Doetinchem

13.04.2017

Deze zomer staat Nederland in teken van het EK Vrouwen. Voor het eerst is Nederland gastland van dit toernooi, dat met zestien deelnemende landen gelijk ook het grootste EK Vrouwen is. Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 worden de 31 wedstrijden in zeven speelsteden gespeeld. In Doetinchem worden vier groepswedstrijden en één kwartfinale gespeeld, waarin de winnaar van de poule van de OranjeLeeuwinnen speelt

De stad Doetinchem
Doetinchem ligt in het centrum van de Achterhoek en is de enige EK-speelstad in de provincie Gelderland. In alle opzichten is het goed vertoeven in Doetinchem. De stad kent een uitgebreid aanbod aan gastvrije horecagelegenheden, maar de bosrijke omgeving leent zich ook prima voor een (bos)wandeling. De markt in Doetinchem is een begrip in de wijde omgeving. Met stoffen, groente, fruit, bloemen en nog veel meer!

Ambassadors favourites
FC Twente-speelster Siri Worm is ambassadrice van de speelstad Doetinchem en kent de stad op haar duimpje. De 24-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding bij DZC’68 in haar geboortestad Doetinchem. Siri: "Mijn favoriete plek in Doetinchem is de Grutstraat, de straat waar alle eettentjes en cafeetjes zitten. Het is gewoon een gezellige straat, met een aparte sfeer". Als de vraag gesteld wordt wat Doetinchem bezoekers te bieden heeft komt er een snel en krachtig antwoord van Siri: "Doetinchem is een kleinere stad, maar waar veel gebeurd". 

Doetinchem en het EK
Aankomende zomer worden er vier groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld in Doetinchem. Onder andere de burenclash tussen Spanje en Portugal staat op het programma. Kaarten zijn te koop vanaf 10 euro en kinderen t/m 14 jaar ontvangen 50% korting. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijden in Doetinchem. 

Het programma in Doetinchem ziet er als volgt uit: 

16 juli: Denemarken - België (groep A) 

19 juli: Spanje - Portugal (groep D)

22 juli: IJsland - Zwitserland (groep C) 

25 juli: Zweden - Italië (groep B) 

29 juli: Kwartfinale (winnaar groep A – nummer 2 groep B)

Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf hier van kaarten.