Drie keer uitverkocht huis voor OranjeLeeuwinnen tijdens EK

12.06.2017

De OranjeLeeuwinnen spelen deze zomer tijdens het EK voetbal voor vrouwen in de groepsfase drie keer in een uitverkocht stadion. Eerder deze week werd al bekend dat voor zowel de openingswedstrijd tegen Noorwegen als de derby tegen België geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. Nu is ook de wedstrijd tegen Denemarken op Het Kasteel in Rotterdam helemaal uitverkocht.

Het record aantal bezoekers voor een vrouwenwedstrijd stond voor aanvang van het EK op 15.637 toeschouwers, die afkwamen op het Champions League duel tussen FC Twente en Barcelona in de Grolsch Veste. “Dit record is door de uitverkochte openingswedstrijd van het EK met ruim 23.000 bezoekers gesneuveld, maar hopen we met de finale op 6 augustus weer terug te kunnen geven aan Enschede”, aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen.

Het is het grootste EK voor vrouwen ooit met in totaal 16 deelnemende teams en 31 wedstijden. Voor de overige 28 wedstrijden zijn nog tickets beschikbaar. Zo worden er in Rotterdam nog 4 andere wedstrijden gespeeld. Op maandag 17 juli neemt Italië het op tegen Rusland gevolgd door Schotland tegen Portugal op zondag 23 juli. IJsland en Zwitserland betreden het Kasteel op 26 juli om de laatste groepswedstrijd daar te spelen. Tot slot wordt in Rotterdam de kwartfinale gespeeld waarbij de winnaar van Groep B het opneemt tegen de nummer 2 van Groep A; de groep waarin de OranjeLeeuwinnen spelen.