DEENSE EN BELGISCHE SUPPORTERS MAKEN EEN FEESTJE IN DOETINCHEM

16.07.2017

De hele middag was het centrum van Doetinchem in feeststemming. Belgische en Deense supporters bereiden zich feestelijk voor op de kraker die later die dag van start ging. Op groot scherm werd eerst de openingswedstrijd van Nederland tegen Noorwegen bekeken. Deze spannende wedstrijd zette direct de toon voor de verwachtte spanning in poule A. Het debuut van de Belgen op het EK zorgde voor duizenden meereizende supporters, die zich op hadden gemaakt voor een flitsende start. Hoe groot was dan ook de teleurstelling in het Belgische kamp na de snelle voorsprong van Denemarken. 

De tweede helft was duidelijk voor België. De weerbaarheid van het team, die de dag daarvoor tijdens de persconferentie zo geprezen werd door coach Ives Serneels, was duidelijk zichtbaar. De ploeg van coach Serneels domineerde de hele tweede helft, een helft waar Denemarken weinig aanvallend te bieden had tegen het Belgische geweld. In de 87ste minuut kwam bijna de verlossende gelijkmaker voor België, maar de Deense dames hielden stand en behaalde hun eerste overwinning van het toernooi. In Doetinchem werd door de Deense supporters uitbundig feestgevierd. 

Belgen balen, Denen blij 

Tijdens de persconferentie na afloop toonde de Belgische coach zich verslagen. “Wij verdienen de nederlaag niet, de 1-1 hing in de lucht, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde.”  De tevreden Deense coach Nils Nielsen vond dat zij in de eerste helft goed voetbal speelden, maar in de tweede helft door vermoeidheid de Belgen de kans boden om in de wedstrijd te komen. Voor de Deense ploeg zijn het drie belangrijke punten in Groep A, waar zij samen met Nederland aan kop gaan. Donderdag 20 juli om 20:45 zullen Nederland en Denemarken in Rotterdam gaan strijden om de koppositie in Groep A.