Belgian Red Flames kijken uit naar het EK!

14.06.2017

Belgian Red Flames kijken uit naar het EK!

Met nog iets meer dan 30 dagen te gaan tot het EK zijn de teams druk bezig met de voorbereidingen. In de afgelopen periode zijn er verschillende oefenwedstrijden gespeeld om warm te draaien. België, de nummer 23 van de huidige FIFA wereldranglijst, is één van de debutanten aankomende zomer.

Wisselende resultaten
In dit kalenderjaar hebben de Belgian Red Flames zeven oefenwedstrijden gespeeld met wisselende resultaten. Knappe overwinningen tegen Italië (1-4) en Schotland (5-0) werden afgewisseld met een verlies tegen Noord-Korea (4-1) en Spanje (1-4). Verder speelde het Belgische team in de voorbereiding gelijk tegen Zwitserland (2-2) en Oostenrijk (1-1). Afgelopen dinsdag, tijdens het laatste oefenduel, hield het vicewereldkampioen Japan op een knap gelijkspel (1-1).

Debutant VS ervaring
Debutant België is samen met Nederland, Noorwegen en Denemarken ingedeeld in poule A. Vorige week kwam het nieuws dat de wedstrijd tegen Nederland op 24 juli is uitverkocht. Op 16 juli nemen de Belgian Red Flames het op tegen Denemarken. In de tweede poulewedstrijd treffen ze een oude bekende: Noorwegen. Noorwegen is één van de meest ervaren teams en heeft zich gekwalificeerd voor ieder WK en EK met uitzondering van de eerste editie in 1984.  De 8-0 winst voor Noorwegen op België in Oslo in september 1992 is de grootste nederlaag voor België ooit. Maar ondanks dat won België hun oefenduel tegen de Noren met 3-2 in mei 2015. Het opkomende gretige België tegen Noorwegen is in alles een duel op zich en de uitslag laat zich raden. Een speelster die in ieder geval in de gaten gehouden moet worden is de Belgische Tessa Wullaert die bij VfL Wolfsburg teamgenoot is van de Noorse Caroline Graham Hansen. Op donderdag 20 juli (18:00) zal het erop of eronder zijn voor de Belgian Red Flames, maar zeker ook voor de Noren.

Kaarten voor dit duel zijn al te koop vanaf 10 euro. Scoor hier je ticket(s)!