Utrechtse Fanzone is een groot succes gebleken

25.07.2017

Na vandaag stopt het UEFA Women's EURO 2017 in speelstad Utrecht. Het EK duurt nog tot 6 augustus, maar in Utrecht wordt er niet meer gespeeld. Daarmee komt een einde aan een feestelijke periode in de stad. De stad is erg tevreden over het succesvolle verloop van de Fanzone, ook de horecagelegenheden rond het plein zijn met de belangstelling zeer tevreden. Tijdens de laatste en gewonnen poulewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal keken 650 fans in de Fanzone naar de wedstrijd. Op iedere speeldag in Utrecht liep de Fanzone vol met publiek. Naar verwachting ontving de Utrechtse Fanzone duizenden bezoekers in de afgelopen anderhalve week.

Fans uit vooral Duitsland

De vierde en laatste poulewedstrijd wordt vanavond in het Utrechtse stadion Galgenwaard gespeeld tussen Rusland en Duitsland. De Fanzone in het midden van de stad liep voorafgaand aan de wedstrijd vol met fans uit vooral Duitsland. Een Amerikaans gezin uit Virginia – op vakantie in Duitsland en fan van het vrouwenvoetbal – kwam speciaal naar Utrecht om naar die Frauen-Nationalmannschaft te kijken. Vader Ernst zegt in de Fanzone: “Mijn dochter Mag speelt zelf in een vrouwenvoetbalteam genaamd Evergreen. Dus toen we hoorden van dit internationaal toernooi wilden we zeker een wedstrijd meemaken. Leuk om hier te zijn.”

Wedstrijd

Even verderop kijkt een Duits gezin naar de activiteiten in de Fanzone. Ze zijn op vakantie in Renesse en zitten vanavond bij de wedstrijd. Ze vertellen: “Dit is de enige wedstrijd die we bekijken. We hebben ook interesse om de kwartfinale te bekijken. Zeker als ze tegen Nederland spelen. We hopen dat Duitsland wint vanavond, met zeker 5-1.”

Bondsridder

Op een terras bij de Fanzone in Utrecht praatten tv-presentatrice Barbara Barend en oud bondscoach Vera Pauw samen over het toernooi tot nu toe. Pauw is tijdens de eerste openingswedstrijd van het toernooi benoemd tot Bondsridder van de KNVB. Vera Pauw reageert op de gewonnen wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen: “Wat een toptoernooi, de eerste stap is gezet. Eerst de kwartfinale en dan hopelijk de halve finale.” 

Het is nog niet bekend of de Fanzone in Utrecht een vervolg krijgt na vandaag. De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdag in de kwartfinale. De initiatiefnemers overleggen met de gemeente Utrecht over een vervolg.