100 dagen kick-off

07.04.2017

100 dagen kick-off

Programma vrijdag 7 april
08:00-13.00 uur Stadsplateau bij CS voetbalactiviteiten
14:30 uur Start activiteiten Cruyff Court Hoograven (officiële opening 15:00 uur)
16:00 uur Stadhuisplein voetbalactiviteiten
18:00 uur Start Aftelklok
20:00 uur Oefeninterland Nederland – Frankrijk in stadion Galgenwaard

Op allerlei plekken in de stad zijn vrijdag de hele dag voetbalactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen. Ga op de foto met de originele Trophy die de winnaar van het toernooi krijgt uitgereikt, vestig een nieuw record hooghouden bij Keepie Uppie of speel een potje FIFA tegen de Utrechtse e-sporter Lode de Boo. Sluitstuk van de dag is de oefeninterland van de Oranjeleeuwinnen tegen Frankrijk, om 20.00 uur in stadion Galgenwaard. Koop hier je tickets!

Op het Stadsplateau naast het Centraal Station kun je van 8.00 uur tot 13.00 uur meedoen aan een competitie hooghouden en penalty schieten. Mascotte Kicky is aanwezig om met iedereen op de foto te gaan. ’s Middags om 15.00 uur opent wethouder Paulus Jansen (sport) in Hoograven een vernieuwd Cruyff Court, waar je direct mee kunt doen aan een voetbalclinic met voetbalster Hélène Heemskerk. Het stadhuisplein in de binnenstad is vanaf 16.00 uur het decor van onder meer boardingvoetbal en een digitaal potje FIFA. Wethouder Jansen start hier om 18.00 uur de aftelklok die de honderd dagen tot het toernooi weg tikt.

“Het EK voor vrouwen draagt bij aan een mooie Utrechtse sportzomer”, zegt Jansen. “Met alle activiteiten die nu al beginnen, halen we het toernooi ook de stad in. Het kan daarmee ook een mooie stimulans zijn voor meisjes en vrouwen om te gaan voetballen. Bij de openingswedstrijd in juli hopen we op een bezoekersrecord, dus ik roep iedereen op om kaartjes te kopen voor dit mooie evenement.”

Utrecht loopt warm

Ook in de 99 dagen na vrijdag zijn er in Utrecht veel verschillende activiteiten in de wijken, bij sportverenigingen en op scholen. Elke vrijdag is het Football Friday, bij veel verschillende clubs worden EK Vriendinnendagen georganiseerd en bij sportpark Vechtzoom komt een voetbalfestival. Langzaam kleuren we Utrecht oranje voor het EK. Vanaf 16 juli is op de Neude een heuse fanzone met wederom allerlei leuke voetbalactiviteiten om op te warmen voor de wedstrijden in Utrecht. Houd voor het programma van de activiteiten in de periode tot het EK sportstad-utrecht.nl in de gaten.