100 dagen aftrap EK voetbal voor vrouwen in Tilburg

11.04.2017

Let's celebrate:  Aftrap EK voetbal voor vrouwen in Tilburg

Vrijdag 7 april is het precies 100 dagen voor het UEFA Women’s EURO 2017 dat van 16 juli tot 6 augustus plaats vindt in Nederland. Tilburg telt, net als de overige zes speelsteden, op 7 april officieel af naar de start van het sportevenement. Dit gebeurt op het Pieter Vreedeplein, waar  om 16.00 uur ambassadeur Kirsten van de Ven en burgemeester Noordanus de 100 dagen kick-off tot het EK verrichten. Vervolgens zijn er tot 19.00 uur allerlei activiteiten te doen op het plein in het centrum van Tilburg. Er vindt een BFF (Best Football Friends) toernooi plaats waarbij de meiden voor een plaats in de regiofinale strijden. Daarnaast wordt de EK Mobiele Fanzone onthuld, waar je diverse voetbalspelletjes kunt spelen zoals Keepie Uppie, pannavoetbal, speedcage en tafelvoetbal. Verder is de officiële WEURO mascotte Kicky aanwezig en zorgt de Kidz-DJ voor een muzikale aankleding. Dus kom kijken en meedoen en maak kans op een kaartje voor een EK wedstrijd in het Koning Willem II stadion! 

Tilburg kleurt langzaam oranje

Vanaf 7 april staat Tilburg in het teken van het EK. De EK Mobiele Fanzone doet in deze periode verschillende evenementen en activiteiten in de stad aan. Denk aan Koningsdag, Marathon Tilburg, het G-Voetbalweekend, Willem II - Go Ahead Eagles en enkele festivals en jaarmarkten in Tilburg en omgeving. Daarnaast worden er diverse voetbaltoernooien en vriendinnendagen georganiseerd in deze periode om meiden te enthousiasmeren te gaan voetballen. Hieronder vind je het programma.  

In Tilburg vinden vijf wedstrijden plaats. Op 18 juli staat de eerste wedstrijd in Tilburg op het programma. Dan trapt Frankrijk haar toernooi af tegen IJsland. Op maandag 24 juli treden de Oranjeleeuwinnen aan tegen België. Wil jij kaarten kopen voor één of meerdere wedstrijden in Tilburg? Ga naar de website en koop je kaarten. Het EK wordt een feestje voor iedereen. 

Sport verbindt! Samen maken wij het EK vrouwen in 2017 tot een feest voor iedereen. In de 100 dagen voor het EK vanaf 7 april 2017 vinden in Tilburg (voetbal)activiteiten plaats. Kom meespelen, test je vaardigheden en maak kennis met  het meiden- en vrouwenvoetbal! Kijk op www.weuro2017.nl/tilburg en volg @weuro2017tilburg op instagram: #weuro2017tilburg