Football Friday - 9 juni

09.06.2017

Het is vandaag Football Friday, wat betekent dat deze vrijdag in het teken staat van het EK voetbal voor vrouwen in Tilburg. De afgelopen week zijn er weer diverse activiteiten geweest waar de EK Mobiele Fanzone op af is geweest, zoals het G-voetbalweekend en het Liona Meiden Toptoernooi. Ook organiseerden studenten van de Rooi Pannen vorige week vrijdag een WEURO 2017 Challenge. En er is nieuws: de openingswedstrijd in Utrecht én de Tilburgse wedstrijd Belgie - Nederland zijn uitverkocht! Dit zijn de eerste twee EK wedstrijden die deze status hebben. Op maandag 24 juli zal er dus een vol stadion achter de Oranjeleeuwinnen staan. Wil je nog wel naar deze wedstrijd? Er zijn nog kaartjes te winnen via tilburg.com. 

WEURO 2017 Challenge
Vrijdag 2 juni vond op het Pieter Vreedeplein de WEURO 2017 Challenge plaats, georganiseerd door 3 studenten van de Rooi Pannen. Het was een middag voor jong en oud. Je kon deelnemen aan sjoelvoetbal, bungeevoetbal en hooghouden. Daarnaast kon je je schot testen bij de snelheidsmeter. Ook de mobiele fanzone was aanwezig en Kicky deelde verschillende high fives uit. 

G-voetbalweekend kleurt oranje
Het G-voetbalweekend vond afgelopen weekend voor de 24e keer plaats. Op zaterdag stond het Pupillen G-voetbalweekend op het programma, waar 28 teams aan meededen. Dit toernooi is voor de deelnemers één groot feest. In polonaise gaan de teams van veld naar veld en ook zijn er vele nevenactiviteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Zo was ook de Mobiele Fanzone aanwezig, waar deelnemers verschillende voetbalspellen konden doen. Ook konden ze met de EK Trophy op de foto. Daarnaast was Kicky aanwezig en zij deed mee met het Open NK Mascotte en de Mascotte dancebattle. Bij dit laatste onderdeel werd ze 5e! Op ons instagramaccount kun je zien hoe goed Kicky kan dansen. 

WSC Liona Meiden Toptoernooi
Op 2e pinksterdag werd er veel gevoetbald in Waalwijk. Het WSC Liona Meiden Toptoernooi vond voor de eerste keer plaats. Naast het toernooi konden de meiden hun balkunsten ook laten zien bij de Mobiele Fanzone. Er werden veel stempelkaarten uitgedeeld waardoor de meiden veel verschillende spellen konden doen. Ook werd er hooggehouden; het record bij de jongens was 167 en bij de meiden 53. Ook Kicky was aanwezig, zij reikte samen met ex-international Leonne Stentler (het gezicht achter Liona Soccer) de prijzen uit. 

Instagram aftelklok
 Op ons instagramkanaal (@weuro2017tilburg) tellen we elke dag af naar de start van het EK op 16 juli. Dit doen we door middel van portretten; elke dag staat een andere voetballiefhebber centraal met foto en een stukje tekst. Voetbalsters, trainers, opa's of oma's, studenten...; als je maar een link hebt met het Tilburgse (vrouwen)voetbal of met het EK. Wil jij ook meedoen met de aftelklok? Stuur dan een foto en een kort stukje tekst over jouw en je link met voetbal (rond de 50 woorden) naar

Agenda juni
De komende weken staan er gezellige voetbalactiviteiten op het programma:
Zondag 11/6: Jaarmarkt Riel - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Zaterdag 17/6: Meidentoernooi sc 't Zand - EK Mobiele Fanzone en EK trophy aanwezig
Zondag 18/6: Midzomerfestival Goirle - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Vrijdag 23/6: Football Friday: de EK Mobiele Fanzone gaat de grens over naar België.  

Kaarten kopen?
Wil jij naar een EK wedstrijd in Tilburg? Dat kan. De wedstrijd België - Nederland is uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten voor de andere vier Tilburgse wedstrijden beschikbaar. Koop je kaarten via weuro2017.nl/tickets en ben er deze zomer bij! Volg speelstad Tilburg daarnaast op Instagram als je op de hoogte gehouden wil worden van alle acties en evenementen. (@weuro2017tilburg).