Football Friday - 28 april

28.04.2017

Het is vandaag weer Football Friday en deze staat helemaal in het teken van Koningsdag. Gisteren kwam de Koninklijke familie naar Tilburg en werd aan Koning Willem Alexander door Kicky en ambassadrice Tess een EK Ticket aangeboden en kregen de prinsesjes ieder een shirt met hun naam erop. Daarnaast stond op het Pieter Vreedeplein de EK Mobiele fanzone. Eerder stond de mobiele fanzone op het Ladies Only toernooi in Sleeuwijk. 

Koningsdag Tilburg
 Op donderdag 27 april kwam de Koninklijke familie naar Tilburg om Koningsdag te vieren. Tijdens de route deed de familie verschillende werelden aan, waaronder wereld 7: Urban sports. Hier was ook het EK aanwezig. Twee Tilburgse meiden, Janne en Pien, en Rocky kregen een podium om hun Keepie Uppie skills te laten zien. Daarnaast stonden Kicky en Tess vooraan om Koning Willem Alexander een EK ticket aan te bieden voor Nederland - België. Hij vertelde hen dat hij nog niet wist of hij naar die wedstrijd kon komen maar dat hij sowieso bij de openingswedstrijd is in Utrecht. Ook kregen prinsessen Amalia, Alexia en Ariane een met naam bedrukt Nederlands Elftal shirt waar ze erg blij mee waren. 
Verderop in de stad stond de EK Mobiele Fanzone, waar voorbijgangers mee konden doen aan verschillende spellen. Er werden speciale EK kroontjes uitgedeeld, kinderen konden worden geschminkt en er werd getafelvoetbald en gevoetbald. Op deze manier kleurde Koningsdag nog extra oranje. 

Ladies Only toernooi VV Sleeuwijk
Vrijdag 21 april ging de mobiele fanzone naar Sleeuwijk waar het Ladies Only toernooi plaatsvond. Vele meiden hadden zich opgegeven en deden mee aan het toernooi. Ook ambassadrice Tess was aanwezig en maakte enkele vlogs. Deze zijn te vinden op youtube.

Agenda mei
De komende maand staan er gezellige voetbalactiviteiten op het programma:

Vrijdag 5/5: Straatvoetbaltoernooi op het Pieter Vreedeplein
Vrijdag 12/5: Meidenvoetbalfestival bij het Koning Willem II stadion
Zaterdag 13/5: Pleinergy Pleinfestival in Kaatsheuvel
Donderdag 18/5: Vriendinnendag bij SV Reeshof
Zaterdag 20/5: Vriendinnentoernooi bij Noad Longa Combinatie (NLC)
Zondag 28/5: Marathon Tilburg - Mobiele fanzone aanwezig.