Football Friday - 2 juni

02.06.2017

Het is weer vrijdag, dat betekent weer een nieuwe Football Friday. Vandaag staat in het teken van de tweede EK wedstrijd in Tilburg: Duitsland - Italië. In het kader van deze wedstrijd organiseren studenten van de Rooi Pannen vandaag een WEURO 2017 Challenge op het Pieter Vreedeplein. Verder blikken we terug op de Marathon Tilburg, waar de mobiele fanzone ook aanwezig was. 

EK Mobiele Fanzone aanwezig bij eerste editie Marathon Tilburg 
Zondag 28 mei vond de eerste editie van de Marathon van Tilburg plaats. Ondanks de tropische temperaturen was deze eerste editie zeker weten geslaagd. Bij dit grote sportevenement kon de Mobiele Fanzone niet ontbreken. Verschillende hardlopers en supporters van verschillende nationaliteiten hebben bij de Mobiele Fanzone kennis kunnen maken met WEURO 2017. Zo stonden zij op het Keepie Uppie doek om de bal hoog te houden, speelde zij een partijspel, waande zij zich als OranjeLeeuwin en nog veel meer. Zo kleurde de Marathon Tilburg een beetje oranje. 

WEURO 2017 Challenge
Vandaag organiseren studenten van de Rooi Pannen een voetbalmiddag op het Pieter Vreedeplein: de WEURO 2017 Challenge. Tijdens deze middag, die van 15.30 uur tot 19.30 uur duurt, kun je je vrienden uitdagen om deel te nemen aan enkele voetbalchallenges. Denk aan een panna knock out, hooghouden, zo hard mogelijk schieten en andere techniek- en behendigheidspellen. Daarnaast staat deze challenge in het teken van Duitsland - Italië en kun je deze wedstrijd voorspellen. Ook de Mobiele Fanzone is aanwezig. 

Win een teamuitje naar België - Nederland!
Afgelopen week is er via verschillende kanalen een winactie verschenen om met je team naar België - Nederland te gaan op 24 juli. Het enige wat je hiervoor moet doen is een leuke teamfoto op te sturen van jouw/jullie team naar . Dit mag natuurlijk ook een kampioensfoto zijn! Er worden 3 teamuitjes weggegeven. Meedoen kan nog tot en met 5 juni. In de dagen erna worden de winnaars bekend gemaakt via instagram (@weuro2017tilburg) en facebook (sportintilburg) en krijgen ze persoonlijk bericht. 

Instagram aftelklok
 Op ons instagramkanaal (@weuro2017tilburg) tellen we elke dag af naar de start van het EK op 16 juli. Dit doen we door middel van portretten; elke dag staat een andere voetballiefhebber centraal met foto en een stukje tekst. Voetbalsters, trainers, opa's of oma's, studenten...; als je maar een link hebt met het Tilburgse (vrouwen)voetbal of met het EK. Wil jij ook meedoen met de aftelklok? Stuur dan een foto en een kort stukje tekst over jouw en je link met voetbal (rond de 50 woorden) naar

Agenda juni
De komende weken staan er gezellige voetbalactiviteiten op het programma:
Vrijdag 2/6: WEURO 2017 Challenge Day, activiteit De Rooi Pannen - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Vrijdag 2/6: Vriendinnenavond Beerse Boys - Keepie Uppie aanwezig
Zaterdag 3/6: G-Voetbalweekend - EK Mobiele Fanzone & EK Trophy aanwezig. Kicky loopt mee met het Open NK Mascotte. 
Maandag 4/6: WSC Liona Soccer Meiden Toptoernooi - Mobiele Fanzone aanwezig
Zondag 11/6: Jaarmarkt Riel - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Zaterdag 17/6: Meidentoernooi sc 't Zand - EK Mobiele Fanzone en EK trophy aanwezig
Zondag 18/7: Midzomerfestival Goirle - EK Mobiele Fanzone aanwezig 

Kaarten kopen?
Wil jij naar één van de vijf EK wedstrijden in Tilburg? Koop je kaarten via weuro2017.nl/tickets en ben er deze zomer bij! Volg speelstad Tilburg daarnaast op Instagram als je op de hoogte gehouden wil worden van alle acties en evenementen. (@weuro2017tilburg).