Football Friday - 19 mei

19.05.2017

Het is vandaag weer Football Friday. Deze vrijdag staat in het teken van de eerste EK wedstrijd in Tilburg: Frankijk - IJsland op 18 juli. Daarnaast was de EK Mobiele Fanzone afgelopen zaterdag aanwezig bij Pleinenergy in Kaatsheuvel en namen 80 meiden actief deel aan het Vriendinnentoernooi NLC afgelopen woensdag.

EK Mobiele Fanzone op Pleinergy Pleinfestival in Kaatsheuvel
Zaterdag 13 mei was de EK Mobiele Fanzone te vinden op Pleinenergy, het evenement voor de jeugd! Kaatsheuvel kreeg die middag een voorproefje op WEURO2017. Met heerlijk weer en aanwezigheid van de kermis en andere activiteiten vol dans en muziek, was deze dag meer dan geslaagd. Voetballiefhebbers dompelden zich alvast onder in de EK sfeer en namen deel aan de verschillende voetbalactiviteiten die aanwezig waren bij de EK Mobiele Fanzone. Van hooghouden op het Keepie Uppie doek, het maken van de coolste EK Selfie tot een potje tafelvoetbal, het kon allemaal!

80 meiden actief tijdens Vriendinnentoernooi NLC
Woensdag 17 mei werd er door fusieclub Noad Longa Combinatie (NLC, in de toekomst FC Tilburg) een vriendinnentoernooi georganiseerd. NLC is een van de Tilburgse clubs die rondom het EK voetbal voor vrouwen, dat deze zomer in Tilburg plaatsvindt, veel doet om meer meiden te stimuleren en enthousiasmeren te gaan voetballen. Dit toernooi is een voorbeeld van de activiteiten die ze organiseren. Zo'n 80 meiden kwamen op het evenement af. In het teken van het EK was ook de Mobiele Fanzone aanwezig. Daar konden de supporters deelnemen aan tafelvoetbal andere voetbalactiviteiten. Bij de EK Mobiele Fanzone zijn ook vrijwilligers actief. Zoals enkele nieuwe Tilburgers die integreren door te helpen bij verschillende sportprojecten.

Actie 1e EK wedstrijd in Tilburg: Frankrijk - IJsland op 18 juli
Deze Football Friday staat in het teken van de eerste EK wedstrijd in Tilburg: Frankrijk - IJsland op 18 juli. EK Tilburg ambassadrices Kirsten en Tess hebben al een voorspelling gedaan van de uitslag. Beiden voorspellen winst voor Frankrijk (respectievelijk 3-1 en 2-1). Vandaag kunnen ook alle fans de wedstrijd voorspellen. Hiermee zijn kaartjes te winnen voor de tweede Tilburgse EK wedstrijd Duitsland - Italië. Op 19 juli kiezen wij uit alle juiste voorspellingen een winnaar. Ga naar onze instagrampagina om mee te doen aan de wedstrijd (@weuro2017tilburg).

Agenda mei/juni
De komende maanden staan er gezellige voetbalactiviteiten op het programma:
Zondag 28/5: Marathon Tilburg - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Vrijdag 2/6: Weuro Challenge Day, activiteit De Rooi Pannen - EK Mobiele Fanzone aanwezig
Vrijdag 2/6: zaterdag 3/6, zondag 4/6: G- Voetbalweekend - EK Mobiele Fanzone aanwezig & EK Trophy
Zondag 11/6: Jaarmarkt Riel - EK Mobiele Fanzone aanwezig

Kaarten kopen?
Wil jij naar één van de vijf EK wedstrijden in Tilburg? Koop je kaarten via weuro2017.nl/tickets en ben er deze zomer bij! Volg speelstad Tilburg daarnaast op Instagram als je op de hoogte gehouden wil worden van alle acties en evenementen. (@weuro2017tilburg).