Football Friday - 14 juli

14.07.2017

Nog maar twee nachtjes slapen en dan start eindelijk het EK in Nederland. Zondag spelen de Oranjeleeuwinnen de openingswedstrijd in Utrecht tegen Noorwegen. Dinsdag vindt in Tilburg de eerste wedstrijd plaats. Frankrijk en IJsland staan dan tegenover elkaar. In deze Football Friday nog een terugblik op de finale van het BFF toernooi en we blikken vooruit op het EK. 

Finale BFF Toernooi
Op vrijdag 8 juli vond bij NOAD de finale plaats van het Best Football Friends (BFF) toernooi. Uden won in de finale in de categorie 12-14 jaar overtuigend met 2-1 van Eindhoven, bij de 10- tot 12-jarigen haalde Eindhoven de titel binnen met penalty's nadat de wedstrijd tegen Roosendaal in 1-1 eindigde. Beide teams kregen uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels een beker, en per team tien vip-kaarten met consumpties voor de EK wedstrijd België - Nederland, die op 24 juli in Tilburg wordt gespeeld. Hier lees je een verslag van deze finaledag. 

Informatie EK fanzone 
De afgelopen 98 dagen heeft de EK Mobiele Fanzone door heel Tilburg en omgeving, zelfs een keer door België, getrokken om aandacht te genereren voor het EK voetbal voor vrouwen. We waren aanwezig bij toernooien, festivals, sportdagen en kermissen. Tijdens het EK strijkt de mobiele fanzone neer op het Pieter Vreedeplein, en daar staat hij alle wedstrijddagen. Maar tijdens het EK is deze mobiele fanzone maar een onderdeel van de hele EK Fanzone. Naast de vele voetbalspellen kun je op wedstrijddagen ook kijken naar optredens, meedoen aan panna- en pole soccer toernooien, deelnemen aan clinics van freestyle voetballers en zijn er leuke prijzen te winnen. Er is ook een fanwalk naar het stadion. Lees hier alles over de EK Fanzone. 

Football Friday: Versier je huis!
De laatste Football Friday staat in het teken van de #weurokoorts. Versier je huis/werkplek/tuin in EK-stijl en maak kans op 2 kaarten voor Nederland - Denemarken. Ga naar de instagrampagina @womenseuro2017 en doe mee.

Agenda juli
Zondag 16/7: START EK (openingswedstrijd in Utrecht) 
Maandag 17/7: Voetbalclinic Renée Slegers en Kirsten van de Ven
Dinsdag 18/7: 20.45 uur: Frankrijk - IJsland in Tilburg. Vanaf 13.00 uur fanzone op het Pieter Vreedeplein (fanwalk start om 19.00 uur).
Vrijdag 21/7: 20.25 uur: Duitsland - Italië in Tilburg. Vanaf 13.00 uur fanzone op het Pieter Vreedeplein (fanwalk start om 19.00 uur). 
Maandag 24/7: 20.45 uur: België - Nederland in Tilburg. Vanaf 13.00 uur fanzone op het Pieter Vreedeplein. (fanwalk start om 18.30 uur).
Donderdag 27/7: 20.45 uur: Portugal - Engeland in Tilburg. Vanaf 13.00 uur fanzone op het Pieter Vreedeplein (fanwalk start om 19.00 uur). 
Zondag 30/7: 20.45 uur: Kwartfinale. Tijd nog niet bekend. Vanaf 13.00 uur fanzone op het Pieter Vreedeplein.

Kaarten kopen?
Wil jij naar één van de EK wedstrijden in Tilburg? De poulewedstrijd BEL-NED is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor de andere vier wedstrijden. Koop je kaarten en ben er deze zomer bij! Volg speelstad Tilburg daarnaast op Instagram als je op de hoogte gehouden wil worden van alle acties en evenementen. (@weuro2017tilburg).