Football Friday - 12 mei

12.05.2017

De Football Friday van vandaag staat in het teken van moederdag en het Meidenvoetbalfestival bij het Koning Willem II stadion. Tussen 14.30 u en 18.30 u komen 100 meiden naar het stadion om deel te nemen aan vele voetbalactiviteiten. Daarnaast was het afgelopen vrijdag ook Football Friday op het Pieter Vreedeplein, waar het Nationale Straatvoetbaltoernooi plaats vond. Daar was ook de EK Mobiele Fanzone bij aanwezig. 

Straatvoetbaltoernooi 
 Op vrijdag 5 mei vond het Nationale Straatvoetbal toernooi plaats op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. 28 teams in verschillende leeftijden kwamen op dit voetbalspektakel af, waaronder ook enkele meidenteams. Onder begeleiding van muziek van Feest DJ Joey toonden jonge balvirtuozen hun talenten, zowel tijdens het toernooi als bij een van de voetbalspellen op het plein. Het toernooi werd bij de meiden gewonnen door El Jackson, waardoor zij zich direct plaatsten voor de finale in Amsterdam. Ook SV Reeshof gaat door een wildcard naar de finale.
De EK Mobiele fanzone was ook aanwezig, met verschillende voetbalspellen en ook Kicky kwam even langs. De straatvoetbaldag werd georganiseerd door Buurtsport. 

Meidenvoetbalfestival
Vandaag vindt het Meidenvoetbalfestival bij het Koning Willem II stadion plaats. Dit is de 2e editie van het evenement in Tilburg. Vorig jaar werd de 1e editie gehouden bij NLC op gras, dit keer heeft het event meer een straatvoetbal thema. De 100 deelnemers kunnen deelnemen aan verschillende onderdelen. Ook straatvoetbalster Rocky is aanwezig. Tussendoor kun je je vermaken bij de EK Mobiele Fanzone of op de foto met Kicky. Willem II doet daarnaast ook de stadiondeuren open voor een kijkje achter de schermen. 

Moederdagactie 
Deze Football Friday staat ook in het teken van Moederdag. Op social media kun je meedoen met een leuke moederdagactie waarbij kaarten te winnen zijn voor het EK. Zet een hele leuke foto met je moeder online met de hashtag #weuro2017 en geef aan waarom jij de leukste moeder hebt van de wereld. Wie weet win jij wel 2 kaartjes voor een EK wedstrijd.

Agenda mei
De komende maand staan er gezellige voetbalactiviteiten op het programma:

Zaterdag 13/5: Pleinergy Pleinfestival in Kaatsheuvel
Donderdag 18/5: Vriendinnendag bij SV Reeshof
Zaterdag 20/5: Vriendinnentoernooi bij Noad Longa Combinatie (NLC)
Zondag 28/5: Marathon Tilburg - Mobiele fanzone aanwezig. 

Kaarten kopen?
 Wil jij naar een van de vijf EK wedstrijden in Tilburg? Koop je kaarten via weuro2017.nl/tickets en ben er deze zomer bij! Volg speelstad Tilburg daarnaast op Instagram als je op de hoogte gehouden wil worden van alle acties en evenementen. (@weuro2017tilburg).