Engeland glansrijk naar de kwartfinale na zege op Portugal

28.07.2017

Engeland heeft zich vanavond definitief geplaatst voor de kwartfinale. Na de Oranjeleeuwinnen zijn zij het tweede team dat zich plaats met de volle negen punten uit drie wedstrijden. De dames van bondscoach Mark Sampson wonnen zonder al teveel inspanning met 2-1 van Portugal. Voor de Portugezen zit het toernooi er door deze nederlaag definitief op.

 

Volle terrassen

Het centrum van Tilburg stroomde in de loop van de middag aardig vol. De Engelse fans brachten in grote getale een bezoek aan de Tilburgse kermis en genoten van hun drankje op de terrassen. Ook de aanwezige Portugezen hadden het naar hun zin en genoten van de Brabantse gezelligheid.

 

Gemoedelijke sfeer

Nadat zowel de Engelse als de Portugezen zich in de stad en op de fanzone prima hadden vermaakt, liepen de fans met de brassband richting het stadion voor de wedstrijd. Samen dansten zij vrolijk los op het ritme van de muziek van de band. Zelfs de supporters uit Engeland lieten zien aardig los te kunnen zijn in de heupen.

 

Dominant Engeland

Engeland was de bovenliggende partij gedurende de eerste helft in het Koning Willem II Stadion. Al snel leidde dat tot een treffer van Duggan. Het doelpunt kwam met wat geluk, omdat de keepster van Portugal de bal op een presenteerblaadje legde.

 

De eerste keer dat Portugal onder de druk uitkwam, leverde gelijk een doelpunt op. Mendes nam de 1-1 voor haar rekening, wat ook direct de ruststand zou zijn.

 

Orde op zake
Na rust stelde de Britten al snel orde op zaken. Kort na de thee was het Parris die de 1-2 binnenschoot. Die treffer kwam Portugal niet meer te boven. De Portugezen konden geen vuist maken tegen het sober spelende Engeland. Voor Portugal zit het toernooi erop na de nederlaag. Engeland mag zich op gaan maken voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

 

Koop nu je kaarten
De kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk staat aanstaande zondag op het programma in Deventer. Wil jij daarbij zijn? Bestel dan snel je kaarten via http://www.weuro2017.nl/tickets.