2e Meiden Voetbalfestival groot succes

15.05.2017

Vrijdag 12 mei vond de 2e Tilburgse editie van het Meiden Voetbalfestival plaats. Het evenement, georganiseerd door de KNVB, sportbedrijf Tilburg en Willem II, vond plaats op het voorterrein van het Koning Willem II stadion. Bijna 100 meiden in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar schreven zich voor dit voetbalspektakel in. Het thema deze keer was straatvoetbal. Straatvoetbalkoningin Rocky en freestyle talent Jasmijn Janssen mochten dan ook niet ontbreken. 

Panna's, lobjes en andere voetbalskills

Tijdens het Meiden Voetbalfestival werkten de meiden een spellencircuit af dat volledig in het teken stond van voetbal. Zo moest je bij ‘Soccerlob’ de bal heel subtiel over een ‘muurtje’ in het doel schieten, terwijl je bij ‘Snelheidsmeter’ de bal juist zo hard mogelijk het net in mocht jagen. Verder was er ‘Belgisch Voetbal’ (met de doelen in het midden van het speelveld), Keepie uppie en tal van andere behendigheidsspelletjes. Jasmijn Janssen leerden de meiden ook nog wat trucjes. Volwassenen deden mee aan een workshop ‘Ouders in de sport’, waarbij zij leerden hun kind op een positieve manier aan te moedigen. Daarnaast kreeg je ook een kijkje achter de schermen bij Willem II door middel van een rondleiding. 

Cléo en Xanthe zijn het meest enthousiast over ‘Boarding Voetbal’, een spelvorm waarbij drie teams tegen elkaar in het strijdperk treden. ‘Omdat je hier iedereen kunt verslaan’ roepen de voetballende zusjes in koor. De 6-jarige Katelijn is erg onder de indruk van de pannakooi waarin zij samen met straatvoetbalkoningin Rocky mocht spelen. En weer een ander vindt het ‘supercool’ om op de prachtige grasmat van Willem II te mogen staan.

Tekst: Theo van Etten