Rotterdam

Speelsteden // Rotterdam

Rotterdam is een belangrijke havenstad gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Wat betreft inwoners is Rotterdam al jarenlang de tweede stad van Nederland. Rotterdam is een internationale moderne stad met verschillende landmarks zoals de Euromast, Erasmusbrug en Hotel New York. 

Voor meer informatie: www.rotterdam.nl

In Rotterdam vinden vier groepswedstrijden en een kwartfinale plaats. De groepswedstrijden zijn op maandag 17 juli 2017, donderdag 20 juli 2017, zondag 23 juli 2017 en woensdag 26 juli 2017. De kwartfinale is op zaterdag 29 juli 2017. Voor een overzicht van alle wedstrijden, zie het wedstrijdschema.

Het is mogelijk om een venue package te bestellen. Hiermee kun je alle wedstrijden bijwonen in een stad naar keuze. Je bestelt een venue package met 20% korting over het totaalbedrag (ten opzichte van het los bestellen van de kaarten per wedstrijd). Deze korting is al verrekend. Klik hier voor een venue package voor Rotterdam!

Het programma in Rotterdam ziet er als volgt uit:

17 juli: Italië - Rusland (groep B) koop kaarten

20 juli: Nederland - Denemarken (groep A) koop kaarten

23 juli: Schotland - Portugal (groep D) koop kaarten

26 juli: IJsland - Oostenrijk (groep C) koop kaarten

29 juli: Kwartfinale (winnaar groep B - runner up groep A) koop kaarten

Bekijk via de hospitality flyer welke mogelijkheden er zijn voor WEURO2017 corporate hospitality in het Kasteel.

Het Kasteel

De eerste versie van het Kasteel, het eerste voetbalstadion van Nederland, werd gebouwd in 1916. In de loop der jaren werden de tribunes van "Stadion Spangen" diverse malen vernieuwd c.q. uitgebreid, maar de meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998/'99. Het stadion werd toen bijna volledig herbouwd. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor "Het Kasteel" nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion. Het nieuwe stadion werd gedoopt tot Sparta-Stadion "Het Kasteel” en heeft een capaciteit van 11.000 plaatsen.

Adres: Spartapark Noord 1, 3027 VW Rotterdam. Website: www.sparta-rotterdam.nl

Is Rotterdam klaar voor WEURO 2017?

Is Rotterdam klaar voor een nieuw voetbalfeestje? Rotterdam is namelijk een van de speelsteden van het EK voetbal voor vrouwen wat 16 juli van start gaat in Nederland. Maar hoe leeft Rotterdam eigenlijk toe naar dit evenement? Tessa gaat deze weken op zoek naar het antwoord op de vraag of Rotterdam er echt klaar voor is. Ze gaat dit onderzoeken door onder anderen Rotterdamse meiden uit te dagen en een meidenvoetbal toernooi te bezoeken. Ze krijgt hierbij hulp van een oude bekende van de Oranje Leeuwinnen.

Deze week was Tessa wederom in Rotterdam om een echt meidenvoetbal-toernooi te bezoeken. Zitten hier misschien wel de toekomstige Oranje Leeuwinnen tussen? En hoe vindt trainster Manon Melis dat haar team het doet? Bekijk het snel in de video!

Vorige week ging Tessa bij een meidenteam langs, om te kijken of ook zij klaar zijn voor Women's EURO 2017. Maar weten ze ook hoe ze moeten juichen als ze gescoord hebben? Om dat te checken daagde Tessa de meiden uit voor een juich-challenge met een speciale jury die alles weet van juichen. 

Twee weken geleden daagde Tessa de Rotterdamse meiden uit hun techniek te showen. Hiervoor heeft ze de Keepy Uppy-mat meegenomen. Wie wordt de winnaar van deze challenge?