Rotterdam

Speelsteden // Rotterdam

Rotterdam is een belangrijke havenstad gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Wat betreft inwoners is Rotterdam al jarenlang de tweede stad van Nederland. Rotterdam is een internationale moderne stad met verschillende landmarks zoals de Euromast, Erasmusbrug en Hotel New York. 

Voor meer informatie: www.rotterdam.nl

In Rotterdam vinden vier groepswedstrijden en een kwartfinale plaats. De groepswedstrijden zijn op maandag 17 juli, donderdag 20 juli, zondag 23 juli  en woensdag 26 juli. De kwartfinale is op zaterdag 29 juli 2017. Voor een overzicht van alle wedstrijden bekijk het wedstrijdschema.

Het programma in Rotterdam ziet er als volgt uit:

17 juli: Italië - Rusland (groep B)

20 juli: Nederland - Denemarken (groep A) 

23 juli: Schotland - Portugal (groep D) 

26 juli: IJsland - Oostenrijk (groep C) 

29 juli: Kwartfinale (winnaar groep B - runner up groep A)

Bekijk via de hospitality flyer welke mogelijkheden er zijn voor WEURO2017 corporate hospitality in het Kasteel.

Is Rotterdam klaar voor WEURO 2017?

Is Rotterdam klaar voor een nieuw voetbalfeestje? Rotterdam is namelijk een van de speelsteden van het EK voetbal voor vrouwen wat 16 juli van start gaat in Nederland. Maar hoe leeft Rotterdam eigenlijk toe naar dit evenement? Tessa gaat deze weken op zoek naar het antwoord op de vraag of Rotterdam er echt klaar voor is. Ze gaat dit onderzoeken door onder anderen Rotterdamse meiden uit te dagen en een meidenvoetbal toernooi te bezoeken. Ze krijgt hierbij hulp van een oude bekende van de OranjeLeeuwinnen.

Women's EURO 2017 komt steeds dichterbij, dus ook de eerste wedstrijden in Rotterdam. Stijgt de spanning al in Rotterdam? En hebben de voetbalvriendinnen zin om samen de wedstrijden te bezoeken? Tessa ging deze week weer op onderzoek uit!

Wil jij samen met jouw vriendin een wedstrijd in Rotterdam bezoeken? Laat dan hier je vraag achter en tag je vriendin. Als ze deze beantwoordt, maken jullie samen kans om kaarten te winnen!

Vorige keer was Tessa wederom in Rotterdam om een echt meidenvoetbal-toernooi te bezoeken. Zitten hier misschien wel de toekomstige Oranje Leeuwinnen tussen? En hoe vindt trainster Manon Melis dat haar team het doet? Bekijk het snel in de video!

Tessa ging bij een meidenteam langs, om te kijken of ook zij klaar zijn voor Women's EURO 2017. Maar weten ze ook hoe ze moeten juichen als ze gescoord hebben? Om dat te checken daagde Tessa de meiden uit voor een juich-challenge met een speciale jury die alles weet van juichen. 

Tessa daagde de Rotterdamse meiden uit hun techniek te showen. Hiervoor heeft ze de Keepy Uppy-mat meegenomen. Wie wordt de winnaar van deze challenge?

Koper van eerste kaarten EK Voetbal voor Vrouwen wordt in het zonnetje gezet


Door: Martin Straatman

Voor veel Nederlanders is de vrijdagmiddagborrel het hoogtepunt van de werkweek, maar voor de Italiaanse Tiziano Lanzetti kwam het hoogtepunt deze week al enkele uren eerder. Tijdens de lunch ontving hij als eerste koper van EK wedstrijdkaarten in speelstad Rotterdam drie gratis kaarten voor de kwartfinalewedstrijd op ‘het Kasteel’. 

‘Ik ga naar de wedstrijd met mijn vrouw en dochter.  Mijn dochter is zes jaar en een echte voetballiefhebster, maar ook andere sporten vindt ze erg leuk’, vertelt Tiziano enthousiast. ‘We zijn eerder naar tennis-, volleybal- en beachvolleybalwedstrijden geweest. Drie maanden geleden waren we ook bij de interland van de mannen tussen Nederland en Italië in Amsterdam, die werd gewonnen door Italië’, zo vertelt hij met gepaste trots. 

Het is echter voor het eerst dat Tiziano een voetbalwedstrijd voor vrouwen bezoekt. ‘Op TV wordt er bijna alleen maar mannenvoetbal uitgezonden en we willen graag een keer voetbal voor vrouwen ervaren’. Over de reden dat hij voetbal voor vrouwen wil ervaren is hij duidelijk: ‘Het vrouwenvoetbal is wat gemoedelijker, dat is een groot verschil met het mannenvoetbal. Ik hoop op een goede sfeer met respect voor de tegenstander zonder spreekkoren, zoals bijvoorbeeld bij rugbywedstrijden’.

Tiziano verwacht dat Duitsland wederom Europees Kampioen wordt. ‘Ik weet niet wat de quotering is bij de bookmakers, maar als ik ergens geld op zou inzetten is dat Duitsland. Het wordt voor Italië moeilijk om eerste te worden in de poule omdat Duitsland daar ook in zit, maar als Italië de kwartfinale haalt ben ik tevreden’.

Wordt Italië wel eerste in de poule, dan spelen ze de kwartfinale ook in Rotterdam. Nederland is dan mogelijk de tegenstander op het ‘Kasteel’.

Het Kasteel

De eerste versie van het Kasteel, het eerste voetbalstadion van Nederland, werd gebouwd in 1916. In de loop der jaren werden de tribunes van "Stadion Spangen" diverse malen vernieuwd c.q. uitgebreid, maar de meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998/'99. Het stadion werd toen bijna volledig herbouwd. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor "Het Kasteel" nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion. Het nieuwe stadion werd gedoopt tot Sparta-Stadion "Het Kasteel” en heeft een capaciteit van 11.000 plaatsen.

Adres: Spartapark Noord 1, 3027 VW Rotterdam. Website: www.sparta-rotterdam.nl