Praktische informatie

18.07.2017

Hier vind je alle informatie voor jouw bezoek aan de finale in Enschede tijdens UEFA Women's EURO 2017.

Parkeren

Auto
Je kunt jouw auto de hele dag gratis parkeren op het terrein van Universiteit Twente (UT). In de binnenstad van Enschede is op donderdag en zondag weinig tot geen parkeergelegenheid.

Verwijzing vanaf de snelwegen
Vanaf de A1 word je onder vermelding van “Women’s Euro 2017” verwezen naar afslag 26, Enschede West.

Verwijzing vanaf de gemeentelijke wegen
Vanaf de A35 word je met bebording via de Auke Vleerstraat naar de Universiteit Twente geleid.

Fiets
Fietsenstalling bij het stadion
Je kunt je fiets stallen op het grasveld bij de bushalte Enschede Kennispark NS. Vervolgens loop je onder de spoortunnel naar het stadion. Ook is er een fietsenstalling gelegen tussen het spoor en P2, direct naast het stadion.

Fietsenstalling in de binnenstad
In de binnenstad zijn er meerdere fietsenstallingen. Je kunt terecht bij Station CS, Kruispunt De Graaff en Van Heekplein.

Openbaar vervoer

Je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer naar Enschede komen. Kom je naar de feestelijke fanzone die vanaf 12:00 open is op zondag 6 augustus? Neem dan de trein naar Station Enschede. Vanuit het station loop je zo de fanzone op. 

Ga je gelijk naar het stadion? Neem dan de trein naar het station Enschede Kennispark. Let op! Er zijn geen activiteiten rondom het stadion. De gates gaan open twee uur voor de wedstrijd. 

Pendelbussen

- Parkeer je op de parkeerplaats op de UT, dan kan je met pendelbussen tussen 9.00 uur en 15.30 uur naar het Station Enschede en vice versa.

- Vanuit het station kun je naar de fanzone op het Stationsplein en Wilminkplein lopen. Daar is van alles te beleven om in de stemming te komen. Kijk hier voor meer informatie over de fanzone.

- Vanaf twee uur voor de wedstrijd rijdt de pendelbus rechtstreeks van het station Enschede (fanzone en binnenstad) naar het stadion.

- Na afloop van de wedstrijd rijden er pendelbussen van het stadion naar de parkeerplaats UT. Om terug naar de binnenstad te gaan kun je gebruik maken van het reguliere openbaar vervoer (bus en trein).