Enschede

Speelsteden // Enschede

Speelstad van het Oosten

Met 160.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Overijssel en Oost-Nederland. Niet alleen Nederlanders, maar ook onze oosterburen weten Enschede steeds vaker te vinden. En dat is maar goed ook! Er is het hele jaar namelijk ontzettend veel te doen. Per jaar worden er meer dan 60 muziek-, kunst-, winkel-,  en sportevenementen georganiseerd in en rondom de stad. Ook grote Nederlandse evenementen hebben in het verleden hun weg naar Enschede gevonden, zoals The Passion (2015) en Serious Request (2012).

De binnenstad van Enschede is dit jaar genomineerd voor Beste binnenstad van 2017-2019. Enschede heeft een enorm gevarieerd aanbod van cafés, restaurants en winkels. Niet alleen grote ketens als Primark, Mango, Zara, Søstrene Grene, Snipes en Superdry zijn hier gevestigd, maar ook lokale ondernemers hebben prachtige zaken die zeker een bezoek waard zijn!

Ook op cultureel gebied kom je niks te kort: er zijn diverse theaters, bioscopen, (pop)podia, musea en galeries om je zintuigen te prikkelen.

WEURO in Enschede

In Enschede vindt de halve finale en de finale van het EK-vrouwenvoetbal plaats. De halve finale wordt op 3 augustus 2017 gespeeld en de finale op 6 augustus 2017. Beide wedstrijden worden gespeeld in het FC Twente Stadion. Een overzicht van alle wedstrijden vind je in het wedstrijdschema

Tijdens het toernooi is Eetcafé CP op de Oude Markt het WEURO fancafé. Hier kun je alle wedstrijden op de voet volgen. Op beide wedstrijddagen is er vanaf 12:00 een feestelijke fanzone op het Wilminkplein en het Stationsplein. Hier kun je o.a. aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van het muziekprogramma. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Naast lekker spelen en voetballen, kun je bijvoorbeeld spandoeken maken, t-shirts pimpen en natuurlijk dansen met Kicky!

Meer weten over Enschede en de WEURO in Enschede? Ga dan naar www.uitinenschede.nl en https://www.uitinenschede.nl/weuro-2017/.

Tickets

Het programma in Enschede ziet er als volgt uit:

  • 3 augustus: halve finale (winnaar kwartfinale 1 – winnaar kwartfinale 4).
  • 6 augustus: FINALE.

Koop hier je kaarten voor de halve finale

LET OP: Reguliere kaarten voor de finale zijn NIET meer beschikbaar.  Bekijk via de hospitality flyer welke mogelijkheden er zijn voor WEURO2017 corporate hospitality in het FC Twente stadion.


FC Twente Stadion

In 2008 opende het stadion in Enschede haar deuren. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 24.000 toeschouwers. Na verdere uitbreiding in 2011 biedt de thuishaven van FC Twente plaats aan 30.000 toeschouwers. Het stadion beschikt over diverse congres- en vergaderzalen en wordt ook op niet-wedstrijddagen veelvuldig gebruikt voor diverse evenementen en bijeenkomsten.

Adres: Colosseum 65, 7521 PP Enschede. Meer informatie over FC Twente? Klik hier voor een bezoek aan de website.