Doetinchem

Speelsteden // Doetinchem

Doetinchem ligt in het centrum van de Achterhoek en maakt deel uit van de provincie Gelderland. Doetinchem is een groene stad met een gastvrij centrum waar allerlei activiteiten, zowel in de zomer- als de wintermaanden, plaatsvinden. Wil je weten wat je allemaal kan beleven in Doetinchem? Kijk dan op Je doet het in Doetinchem. Alles over sportgebied vind je op de website www.doetinchemsport.nl. Hier vind je ook meer informatie over alle side-events die voor en tijdens het EK worden georganiseerd!

Achterhoek
Doetinchem is tevens de hoofdstad van de Achterhoek, een groene regio waar je ook goed kan recreëren. Meer informatie is te vinden op de website van de Achterhoek. Of bekijk deze agenda.

Gelderland
Doetinchem is de enige Gelderse speelstad voor het EK Vrouwenvoetbal 2017. De hele provincie Gelderland leeft mee met en is trots op het Nederlands vrouwenelftal en verwelkomt natuurlijk alle gekwalificeerde landen van harte in Gelderland. Wil je, behalve Doetinchem en de Achterhoek, ook Gelderland bekijken? Kijk dan op de website van Gelderse Streken.

In Doetinchem vinden vier groepswedstrijden en een kwartfinale plaats. De groepswedstrijden zijn op zondag 16 juli 2017, woensdag 19 juli 2017, zaterdag 22 juli 2017 en dinsdag 25 juli 2017. De kwartfinale is op zaterdag 29 juli 2017. Voor een overzicht van alle wedstrijden, zie het wedstrijdschema.

Programma
Het programma in Doetinchem ziet er als volgt uit: 

16 juli: Denemarken - België (groep A) 

19 juli: Spanje - Portugal (groep D) 

22 juli: IJsland - Zwitserland (groep C) 

25 juli: Zweden - Italië (groep B) 

29 juli: Kwartfinale (winnaar groep A - runner up groep B) koop kaarten

Bekijk via de hospitality flyer welke mogelijkheden er zijn voor WEURO2017 corporate hospitality in de Vijverberg.

Fanzone
Tijdens de speeldagen in Doetinchem kun je langs de Oude IJssel, voor restaurant IJsselkade alvast in EK-stemming komen. Bijvoorbeeld door een praatje te maken met de fans van de bezoekende voetballanden onder het genot van een hapje en een drankje. Of met een potje polesoccer op een van de twee speciale voetbalcourts. Kinderen kunnen zich vermaken op de aanwezige springkussens en met vele de andere activiteiten die georganiseerd worden voor jong en oud. Kom dus langs bij De IJsselkade voor een locatie waar fun en feest centraal staan en het hele gezin zich kan vermaken!

Tijdens de speeldagen in Doetinchem kun je langs de Oude IJssel, voor restaurant IJsselkade alvast in EK-stemming komen. Bijvoorbeeld door een praatje te maken met de fans van de bezoekende voetballanden onder het genot van een hapje en een drankje. Of met een potje polesoccer op een van de twee speciale voetbalcourts. Kinderen kunnen zich vermaken op de aanwezige springkussens en met vele de andere activiteiten die georganiseerd worden voor jong en oud. Natuurlijk is er ook horeca zodat de Activityzone en de Fanzone samen een plek vormen waar fun en feest centraal staan en waar het hele gezin zich kan vermaken!


Stadion De Vijverberg

Stadion De Vijverberg, thuisbasis van De Graafschap B.V., is al meer dan 60 jaar een begrip in Nederland. Het stadion werd op 4 september 1954 in gebruik genomen. De Vijverberg heeft 12.600 plaatsen en een moderne outillage. Het stadion staat bekend om de bijzondere sfeer met het publiek dicht op het veld en heeft een unieke ligging: aan de rand van de stad Doetinchem en pal naast de bossen.

Adres: Lijsterbeslaan 101-A, 7004 GN Doetinchem. Website: www.degraafschap.nl