Familiefeest bij Engeland - Spanje

24.07.2017

Engeland-Spanje is niet alleen de topwedstrijd in groep D, het blijkt ook een ideaal vader-dochteruitstapje. Sommige vaders liepen al vroeg in Breda rond omdat hun dochters deel uitmaken van het nationale team. Anderen werden door hun dochters overtuigd om naar Nederland af te zakken om hun idolen aan het werk te zien.

De 15-jarige Bethan stond haar mannetje op het drijvende polesoccer-terrein. Voetbal is alles voor haar en dus kwam ze met het idee om enkele dagen naar Nederland te komen om het Engelse team aan het werk te zien. Net als de twee voetbalvriendinnen wat verderop. Zij komen speciaal voor Lucia Bronze. De 19-jarige Nuria uit het Spaanse Toledo kreeg dan weer een tripje naar de WEURO cadeau van haar vader omdat ze met glans geslaagd was voor haar examens.  

'I created my favorite player'

Aan de Ierse pub, net buiten de fanzone, horen we het omgekeerde verhaal. De families van Toni Duggan en Jade Moore reizen hun dochters achterna. Door het EK kunnen ze Nederland ontdekken, en ze hopen dat hun reis nog een tijdje duurt. “We gaan vol voor de finale. Vanavond winnen we met 2 doelpunten verschil, en onze dochters gaan elk een doelpuntje meepikken.”

Familie staat vanavond dus duidelijk centraal in Breda. Een Spaans echtpaar dat in Nederland woont, organiseert zowaar een familiereünie naar aanleiding van de wedstrijd. “Dit kan bij de WEURO perfect, de sfeer is fantastisch, alle landen lopen door elkaar”, aldus een Belgische papa. Zijn 14-jarige dochter GiGi toont haar voetbalkunstjes al het hele toernooi in de fanzones. “Het is heel leuk om dit alles van zo dichtbij mee te maken, ik kijk ernaar uit om mijn idool Toni Duggan vanavond live aan het werk te zien.” Net als de 12-jarige Ava. Alvorens naar het stadion af te zakken, vermaken de twee balkunstenaars samen nog de fanzone.