Breda heeft genoten van WEURO2017!

10.08.2017

Het EK Vrouwenvoetbal 2017 was een fantastisch evenement voor Breda, voor de Bredanaars maar ook voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Maandenlang heeft Breda toegeleefd naar het toernooi. Met footballfridays, Best Football Friends, schooltoernooien, een vriendinnendag, een Ladies StreetLeague en nog veel meer om op te noemen. 

Robert Maaskant is aangetrokken als ambassadeur en trainer van het meisjes- en vrouwenvoetbal in Breda om dit naar een hoger plan te tillen. En het vrouwenvoetbal staat inmiddels op de kaart! Dankzij dit mooie EK zo dicht bij huis en dankzij de winst van de Oranjevrouwen.  

 

Tijdens het toernooi was de sfeer in de stad geweldig. De gezellige Fanzone in de Willemstraat tussen het centraal station en het centrum trok enorm veel supporters uit binnen- en buitenland aan. Tijdens de 4 poulewedstrijden en de halve finale trok een lange vrolijke stoet fans met de fanwalk door de binnenstad naar het stadion. 

 

Breda heeft als enige speelstad 10 verschillende nationaliteiten in huis gehad! Noren, Belgen, Duitsers, Zweden, Spanjaarden, Engelsen,  Zwitsers, Fransen, Denen en Oostenrijkers. Die hebben allemaal kunnen zien hoe mooi en gastvrij Breda is. Hopelijk komen ze nog een keer terug.

Er is veel aandacht in de media uit binnen- en buitenland geweest voor onze stad én het voetbal. Dat is een enorme stimulans voor het vrouwen en meisjesvoetbal.  In onze sportvisie ‘Team Breda’ is een van de belangrijkste doelen Bredanaars aan het sporten of bewegen te krijgen. Dit topsportevenement geeft daar een enorme boost aan en inspireert veel mensen om ook te gaan sporten. En inspireert zeker veel meisjes om te gaan voetballen!

 

Breda bedankt alle inwoners, voetbalfans en partners die Weuro2017 tot een geweldig feest hebben gemaakt voor onze stad! Daarnaast feliciteren wij nogmaals onze Oranjeleeuwinnen met het binnenslepen van de Europese titel! Onderstaand nog een aantal sfeerbeelden hoe we in Breda onze Oranje Leeuwinnen in stijl hebben gefeliciteerd en een foto van gespannen gezichten tijdens de finale in de Fanzone in Breda!

 

Nog even wat cijfers:

6000 mensen hebben de fanzone in de Willemstraat bezocht

4000 fans hebben meegelopen met de fanwalks

36.000 toeschouwers tijdens de 5 wedstrijden in het Rat Verleghstadion