Wist je dit al over Breda?

10.02.2017

Broeinest van DJ’s

Maar liefst vijf Bredase DJ’s staan in de top 100 van de wereld! Hardwell, Tiësto, het duo W&W, R3hab en Dannic komen allemaal uit Breda!

Internationale festivals

Met Breda Photo, het Graphic Designfestival en de Redhead Days vinden er in Breda verschillende jaarlijks terugkerende internationale festivals plaats met tienduizenden bezoekers.

Aansprekende evenementen

In Breda vinden jaarlijks talloze evenementen plaats. Wat te denken van het Jazzfestival, Breda Live, 538 Koningsdag en de Singelloop. Ook stond het Glazen Huis in december op de Grote Markt in Breda.

Netwerkstad bij uitstek

Breda ligt op een knooppunt van snelwegen, met de A16 en A27 als belangrijkste. Vanaf station Breda Centraal zijn maar liefst vier luchthavens binnen ongeveer één uur bereikbaar: Schiphol, Rotterdam/The Hague, Brussels Airport en Eindhoven Airport. Met Breda Airport beschikt Breda ook nog over een eigen luchthaven, vooral geschikt voor zakelijke vluchten. Binnen 20km liggen twee container terminals (Oosterhout en Moerdijk) voor overslag via waterwegen. Diverse internationale bedrijven zoals Scania, Texaco, Toshiba en Renishaw hebben dan ook hun Benelux-hoofdkantoor in Breda gevestigd.

Echte kennisstad

Breda is met in totaal zo’n 30.000 studenten en vele toonaangevende onderwijsinstellingen, zoals de AVANS Hogeschool, NHTV Internationaal Hoger onderwijs Breda, de Defensieacademie, de Rooi Pannen en ROC West-Brabant een echte studentenstad.

Breda, sportstad

Breda is een echte sportstad! In Breda draait het niet alleen om NAC... Breda staat namelijk al jaren bekend als de stad met ‘de grootste hockeydichtheid ter wereld’. Daarnaast zijn er met  Atletiekvereniging Sprint, de Sportboulevard Breda en al het groen in en om de stad talloze mogelijkheden om te sporten in Breda.