Vrienden- en vriendinnendag

Er zijn diverse manieren om meer jongens en meiden te binden aan de vereniging. Misschien wel de allerleukste, simpelste en meest laagdrempelige vorm van werving is de Vrienden- & Vriendinnendag. Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging.

Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging. Een Vrienden- & Vriendinnendag is een middag vol voetbalplezier, bedoeld om nieuwe jongens en meiden én hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal op de vereniging. Jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd kunnen meedoen. Een vereniging kan zelf kiezen of het een Vriendendag, Vriendinnendag óf een gecombineerde Vrienden- & Vriendinnendag organiseert.

Jaarlijks vinden er door het hele land dit soort dagen plaats. Dit heeft de organiserende voetbalverenigingen inmiddels al flink wat nieuwe leden en betrokken ouders opgeleverd. Dit initiatief is daarmee een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe jongens en meiden te bereiken en te laten voetballen in verenigingsverband.

Aanmelden en pakket aanvragen

Om verenigingen te ondersteunen bij de organisatie van een Vriendendag, Vriendinnendag of Vrienden- & Vriendinnendag zijn er speciale pakketten ontwikkeld. Het pakket bestaat uit tien posters, vijftig uitnodigingskaarten en vijftig mini-cadeautjes die verenigingen kunnen gebruiken bij de werving van deelnemers.

Enthousiast geworden? Meld de dag aan en ontvang een gratis 'Vrienden- & Vriendinnendagpakket'. Wees er op tijd bij, want op = op.

Handleiding

Verenigingen die alvast aan de slag willen, kunnen hier de handleiding downloaden voor 'tips en tricks' en concrete oefenvormen. Op deze manier wordt de dag zeker een succes!

De handleiding heeft dit jaar een oranje tintje gekregen, omdat deze zomer het EK Vrouwen plaatsvindt in Nederland. In het pakket zit daarom ook een poster met het EK wedstrijdschema en het programma van de OranjeLeeuwinnen in aanloop naar dit EK. Leuk om op de club op te hangen! 

Wil je meer weten over de vrienden- en vriendinnendag, of wil je meer posters downloaden. Dat kan via de website van de KNVB.

Koop kaarten